Integritetspolicy

Din personliga integritet är viktig för oss, vänligen ta en stund och läs vår integritetspolicy.

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: www.ged.nu

Inom Team GED (Team Gothenburg Elite Dance) behandlar vi personuppgifter för de medlemmar och användare som använder våra tjänster och produkter.

Detta är vår integritetspolicy, som är framtagen i syfte att tydliggöra vår inställning avseende integritetsfrågor och behandling av personuppgifter. Vi värnar om våra kunders och användares integritet och vi följer svensk lagstiftning som syftar till att skydda dig som privatperson, bl.a., personuppgiftslagen (1998:204), ”PuL” såväl som EU-rättslig integritetslagstiftning. Vi eftersträvar att upprätthålla en hög nivå av skydd för den personliga integriteten.

Denna Integritetspolicy gäller för alla produkter och tjänster, inklusive, men inte begränsat till, webbplatser som tillhandahålls av oss. För vissa tjänster och produkter som vi tillhandahåller kan det finnas särskilda villkor för personuppgiftsbehandling, vilka i förekommande fall tillhandahålls när produkten eller tjänsten i fråga används.

Genom att använda webbplatsen och övriga produkter och tjänster godkänner du denna integritetspolicy. Vi kan komma att ändra och/eller uppdatera integritetspolicyn och eftersom sådana ändringar inte meddelas på annat sätt än genom att de nya villkoren publiceras på våra webbplatser så rekommenderar vi att du regelbundet tar del av dessa.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

När du skapar en användarprofil eller på annat sätt kontaktar oss (via telefon, brev, e-post, chatt eller liknande) förser du oss med en datamängd som kommer att lagras. Vi använder dina personuppgifter som t. ex. namn, adress, e-postadress, telefonnummer endast för de ändamål du har lämnat dem för och godkänt (t. ex. för att få svar på frågor, registrera medlemskap m.m.). Vi använder dessa uppgifter för att tillgodose dina önskemål och tillhandahålla och ständigt förbättra information och tjänster. Vi skyddar dina personuppgifter noggrant. Vi använder dina personliga data som inhämtas när du besöker våra webbsidor endast i fullständig överensstämmelse med de lagar som gäller i de länder där webbsidorna administreras.

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Inloggning

För en smidigare inloggning så erbjuder vi möjligheten att logga in med sitt Facebook-konto. Detta är valfritt och man kan annars välja att skapa ett separat konto med egna inloggningsuppgifter istället. Om man väljer att logga in med Facebook så delas profiluppgifter med sidan som åldersgrupp, profilens webbadress, kön och att andra vänner kan se vem som använder Facebook-inloggning.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen får du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

Vi sparar uppgifter från kontaktformulär för supportändamål, utveckling och uppföljning. Den insamlade informationen används inte för marknadsföring.

Säkerhet

Vi sparar uppgifter som kan hjälpa oss mot eventuella IT-angrepp på våra webbplatser som t.ex: IP-adress, besökarens land och hur ofta denne gör anrop till våra sidor. Med denna data kan vi lättare blockera trafik som är tänkt att överbelasta eller på annat sätt utgöra ett hot mot våra webbplatser.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Vår webbplats använder Google Analytics. Analysverktyget från Google används för att utvärdera trafiken på webbplatsen. Det innebär att sammanställa rapporter över ditt beteende på webbplatsen för att vi ska kunna förbättra innehållet så det bättre motsvarar dina behov. Detta sker på ett anonymiserat sätt tack vare IP-maskering som bara använder en del av IP-adressen. Därför är det inte möjligt att spåra en identifierbar persons aktivitetsmönster på Internet. Insamlad data används enbart för statistiska ändamål på ett anonymiserat sätt. Google kommer inte att använda din förkortade IP-adress tillsammans med annan Google-data. Ett godkännande av webbspårning och analys kan återkallas när som helst. Ett tillägg till din webbläsare kan laddas ner från Googles webbplats och installeras (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

För att kunna garantera tillräcklig datasäkerhet vid överföring av internetformulär (t.ex. när man anmäler sig till nyhetsbrev) använder vi i vissa fall tjänsten Google ReCAPTCHA från företaget Google. Detta görs för att kunna avgöra om inmatningen görs av en människa eller automatiskt av en dator i skadligt syfte. ReCAPTCHA får då tillgång till din IP-adress och eventuellt övriga data som behövs av Google för ReCAPTCHA-tjänsten och förmedlar dessa till Google. För detta gäller Googles bestämmelser för dataskydd. Mer information om dataskyddsbestämmelserna från Google Inc. hittar du på https://www.google.com/intl/sv/policies/privacyHur använder vi dina personuppgifter?

Säkerhet

Som vi beskrev ovan så lagrar vi vissa data i säkerhetssyfte så att vi kan förhindra angrepp mot våra webbplatser. I samband med detta lagras även cookies för besökarland och liknande.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn och din e-postadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Vilka vi delar dina data med

På våra sidor finns länkar som kan ta dig vidare till andra företags sidor. Vi tar inget ansvar för dessa sidors innehåll och integritetspolicy. Som beskrivet ovan så samlar även Google in uppgifter i statistik- och analyssyfte så att vi kan mäta webbtrafiken på vår hemsida samt Facebook för en smidigare inloggning.

Säkerhet

Vi garanterar att dina personliga uppgifter förvaras säkert och gör vårt yttersta för att skydda dem mot förlust, förstörelse, förfalskning, manipulering, otillåten användning och otillåtet offentliggörande.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Vi sparar informationen så länge som krävs för att kunna uppfylla de syften som nämns i denna text eller så länge som lagen kräver.
Vi raderar dock din information om du kräver att vi gör det och vi inte är juridiskt skyldiga att behålla informationen.

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på vår webbplats sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Din kontaktinformation

Återkallelse av samtycke till behandling av personuppgifter eller begäran om att du vill utöva några av dina rättigheter görs via vårt kontaktformulär eller e-post: admin@ged.nu